Siirry sisältöön

Suun ja hampaiden hoitoon on turvallista tulla myös koronaepidemian aikana

Hammashoitoon on turvallista tulla koronaepidemiasta huolimatta. Suun ja hampaiden terveys vaikuttaa monin tavoin kokonaisterveyteen. Suun hoito on erityisen tärkeää niillä, joilla on pitkäaikaissarauksia. THL on esittänyt huolestuneisuutensa erityisesti yli 70-vuotiaiden ja muiden riskiryhmässä olevien potilaiden hoitoon, koska infektioiden syntyminen aiheuttaa heidän terveydelleen huomattavan riskin. On suurempi riski olla hoitamatta hampaita kuin tulla hoitoon, koska merkittävä osa suun infektioista on oireettomia. Hoidon toteuttamiseksi voidaan tehdä erityisjärjestelyitä, jotta hoito on mahdollisimman turvallista.

Koronavirus tarttuu pääasiassa pisara- ja kosketustartuntana. Pintojen osuus ei ole merkittävä. Emme hoida koronapotilaita tai koronalle altistuneita potilaita. Hoitotila puhdistetaan jokaisen hoitokäynnin jälkeen desinfiointiaineilla, jotka tehoavat koronavirukseen. Suojaustoimia on lisätty entisestään epidemian aikana. Henkilöstö ei tule lievissäkään oireissa töihin. Odotustiloissamme on mahdollisuus noudattaa turvavälejä. Odotustilassa on käsidesiä potilaita varten.

THL:n mukaan suun terveydenhuollon henkilökunnalla Suomessa ei ole todettu yhtään työperäistä tartuntaa, joten suojavarustus ja toimenpiteet ovat olleet riittävät.

Mikäli jokin asia huolestuttaa teitä, olettehan yhteydessä meihin, niin selvitämme yhdessä tilannettanne.