Siirry sisältöön

Services and prices

Oikomishoito

Oikomishoitoja voi tehdä lapsena ja aikuisena. Useimmissa tapauksissa kasvuiässä tehdyissä hoidoissa päästään kuitenkin parempaan tulokseen kuin aikuisiässä tehdyissä hoidoissa.

Purentavirheestä riippuen käytetään erilaisia hoitomenetelmiä. Aikuisilla kysymykseen tulee ensisijaisesti kiinteäkojehoidot. Helpoimmissa tapauksissa voidaan tehdä ns. kalvohoitoja.

Perushammashoito

Perushammashoito on olennainen osa suun ja hampaiden hyvinvointia. Säännöllinen käynti hammaslääkärin tarkastuksessa luo pohjan suun ja hampaiden terveydelle. Hampaat kannattaa tarkastuttaa säännöllisesti, vaikkei niissä olisi oireita. Tarkastus auttaa havaitsemaan mahdolliset alkavat oireet suussa jo varhain. Tällöin niihin on mahdollisuus puuttua ajoissa ennen kuin ongelmat muodostuvat suuremmiksi ja ovat hankalampia korjata.

Hammaslääkärin tarkastuksessa kartoitetaan hampaiden, ikenien ja limakalvojen tilanne. Tarvittaessa tutkimusta täydennetään digitaalisin röntgenkuvin, jotta hampaiden kunnosta saadaan tarkka ja luotettava käsitys.

Parodontiitti eli hampaiden kiinnityskudossairaus

Parodontiitti on plakkivälitteinen krooninen suun tulehdussairaus, joka tuhoaa hammasta ympäröivää ienkudosta, hammasta luuhun kiinnittäviä säikeitä ja leukaluuta. Ientaskuun kertyvät bakteerit aloittavat tulehdusketjun, jossa isäntävasteella on myös suuri merkitys. Tulee syventyneitä ientaskuja, jotka ovat oivallisia paikkoja bakteerien lisääntyä. Jos tulehdus jatkuu hoitamattomana, hammas alkaa liikkua ja lopulta se voi irrota. Parodontiitti voi koskea vain yhtä hammasta, mutta pahimmillaan se voi vaurioittaa koko hampaistoa.

Suuhygienistipalvelut

Suuhygienisti on suun terveyden edistämisen sekä hammas- ja suusairauksien ennaltaehkäisyn asiantuntija. Suuhygienisti vastaa suun hyvinvoinnin ylläpidosta ja erityisesti ienongelmien ennaltaehkäisystä. Suuhygienistin erikoisalaa ovat myös hampaiden erilaiset puhdistukset ja hampaiden valkaisu.

Leukanivel- ja purentavaivat

Kirurgia

Hammaskirurgia kattaa muun muassa hampaiden kirurgiset poistot, suun alueen kasvainten leikkaushoidot sekä erilaisten infektioiden kirurgiset hoidot. Yleisimmät suukirurgiset toimenpiteet ovat hampaiden vaikeat poistot, implantti- ja luusiirreleikkaukset, juurenpään leikkaukset eli ns. resektiot ja koepalan ottaminen pehmyt- ja kovakudoksesta. Useimmat kirurgiset toimenpiteet ovat lyhytkestoisia, joten ne tehdään yleensä paikallispuudutuksessa.

Hammaspuutokset

Nukutushammashoito

Tarvittaessa hammashoito voidaan tehdä myös nukutuksessa. Tavallisin syy nukutuksessa tehtävään hammashoitoon on hammashoitopelko. Edellytykset nukutushammashoidolle käydään läpi yhdessä hoitavan hammaslääkärin sekä anestesialääkärin kanssa. Nukutushammashoidossa tehdään pääsääntöisesti kaikki toimenpiteet kerralla valmiiksi.

Anestesialääkäri ja -hoitaja valvovat, että nukut rauhallisesti koko hoidon ajan. Herättyäsi olosi voi olla hieman tokkurainen ja lepäilet vastaanotolla valvovan silmän alla ennen kotiin pääsyä.

Röntgenkuvaus

Röntgenkuvien ottaminen kuuluu osana hampaiston, leukojen ja leukanivelten tutkimukseen, diagnosointiin ja hoitoon. Vitadentissa on digitaaliset kuvantamislaitteet, joiden ansiosta saamme röntgenkuvat näyttöruudulle nopeasti. Digitaalisten laitteiden lisäksi meiltä löytyy myös panoraamaröntgen. Jokaisen panoraamakuvan lausuu röntgendiagnostiikkaan erikoistunut hammaslääkäri.

Hinnasto

Hammastarkastus*
75
59,5
Hammasröntgen, Bitewing-kuva sivualueelta
41
35
Panoraamaröntgen (sisältää radiologin lausunnon)
110,5
101,5
Hampaiden paikkaus, 1 pinta
87,5
77,5
Hampaiden paikkaus, 2 pintaa
149
132
Hampaiden paikkaus, 3 pintaa
170,5
151,5
Hammasterä tai -kruunu paikka-aineesta
224,5
201,5
Juurihoito, hampaan juurikanavien avaus ja laajennus / alkaen
131
118
Juurihoito, juurentäyttö, 1-juurikanavainen hammas
95
86
Puudutus
28,50
25,50
Hampaan poisto
103
93
Hammaskiven poisto suuhygienistillä 20-45 minuuttia
79-130
75-118
Hammaskiven poisto hammaslääkärillä, min. 20-45 minuuttia
85,50-198,50
80,50-186,50
Hampaiden kevytvalkaisu
179 €
Hampaiden tehovalkaisu
269€
Soodapuhdistus
59 €
Hammasimplantti
Hinta alkaen 2340 €